زهرا حسین خان
زهرا حسین خان نام آشنایی نه تنها برای ایرانیان مقیم شهر ونکوور بلکه برای هنرشناسان و دولتمردان کانادا میباشد و مجلس ایالتی، شورای شهر و مقامات کانادایی از او بارها با اهدای جوایز و لوح افتخار قدردانی و تمجید کرده اند. وی در سال ۱۳۵۱ در خانوادهای هنر دوست و اهل ذوق و اندیشه در شهر تهران متولد شد. وی تعلیم حرفهای خود را در زمینه هنر نقاشی از دوازده سالگی آغاز کرد و نزد اساتید و پیشکسوتانی چون زنده یاد سیاوش کسرایی (نقّاش سورالیست)، و استاد رحیم نوهسی هنرمند معاصر ایران به فراگیری این هنر پرداخت. در بیست و یک سالگی، هنگامی که هنوز دانشجوی رشته هنرهای زیبای (رشته نقاشی) دانشگاه تهران بود، به کمک پدرش گالری حسین خان در میدان تجریش تهران را افتتاح کرد، و به مدت سه سال به فعالیتهای هنری از جمله برگزاری نمایشگاههای هنری و تدریس هنر نقاشی پرداخت.
پس از مهاجرت به کانادا، زهرا حسین خان در سال ۱۹۹۸ به عنوان مدیر عامل در دانشکده هنرهای زیبای زاهراجیت و در سال ۲۰۰۳ به عنوان بنیانگزار و استاد در آکادمی هنرهای زیبای کانادا در شهر ونکوور مشغول به کار و تدریس شد.
نقاشیهای حسین خان را میشود به دو دوره تقسیم کرد. دوره "کلاسیک" که نقا شی های مربوط به قبل از ۳۰ سالگی او میشود، و دوره مدرن که به دوران پس از سی سالگی اش تعلق میگیرد. او در این بخش نه تنها به مساله زیبایی و ارزشهای هنری، بلکه همزمان با آزاد منشی و بدون سانسور به بیان مسائل و مشکلات اجتماعی زنان در قالب هنر نقاشی پرداخته است و سبکی کاملا منحصر به فرد و شیوهای نوین را ارائه میکند. مضمون بسیاری از نقاشیهای دوره دوم زنان برهنه و نوشتههای عربی اسلامی هستند، و به صورت کلاژ و تلفیقی از هنر مدرن و کلاسیک به صورت میکس مدیا به تصویر در آمده اند. زهرا حسین خان در باره ارائه تضاد در آثارش میگوید "تضادها موجب بروز زیبائی میشوند، رنگ سیاه در کنار سفید معنی پیدا میکند. تلفیق المنتهای متضاد مخاطب را به اندیشیدن فرو میبرد. و به نظر من هنری که مخاطب را به فکر و اندیشه فرو نبرد هنری نا کامل است... هنر با این محدودیتها مغایرت دارد و نمیشود آن را درون چهار چوب بگذارید و به گوید از این محدوده بیرون نرود ، زیرا خلاف باورها ی دینی و سنتی است، آنوقت میشود هنر سانسور شده! هنر اساساً با حس در ارتباط است ، یعنی ارتباط مستقیم با حس! چیزی است که از درون میجوشد و به بیرون میاید، اکتسابی نیست! حالا اگر کسی به هنرمند بگوید که که آن را بیان نکن ، و یا اینکه سانسور کن، خوب دیگر آن چه هنری است؟"

وی در باره خود میگوید: " اصولاٌ، فردی آرام و خلوت گرا هستم، سکوت و تنهایی را دوست دارم، در "سکوت" و تنهایی معنای عمیق و ژرفی نهفته، که مرا مجنون خود میکند. انسان در خلوت و سکوت، صدای حقیقی هستی را میشنود! همیشه اینطور بوده ام، از کودکی!"
زهرا حسین خان علاوه بر هنر نقاشی به نویسندگی و شعر علاقه مند و بیش از صد و پنجاه مقاله معتبر در زمینههای هنر و ادبیات، تاریخ هنر و مکاتب و جنبش های هنری جهان،فلسفه و روانشناسی هنر،نقد هنر،را در نشریههای محلی به چاپ رسانده، که در صدد است تا این مجموعه را به چاپ برساند.
وبسایت رسمی خانم زهرا حسین خان: http://zahrahosseinkhan.com

Zahra Hosseinkhan is a renowned Persian Canadian artist who was born in Tehran, Iran In 1971. Her passion for visual arts started at a young age of 12. She continued her professional studies at the Tehran University of Fine Arts, and graduated with BA in Visual Arts in 1992.
Since 1988, Ms. Hosseinkhan has sold and exhibited works at various venues. Most of her earlier works reside in Iran as a result of her successful 5-year gallery venture. In 1998 she joined the Zahrajeet School of Fine Arts in Burnaby (British Columbia, Canada) as Director and Vice President. Also, in 2003 she incorporated Canadian Academy Of Fine Arts & Design, where, as a founder, teacher and artist, she had the opportunity to inspire and work with artists and students in the community.
Continuing with her artistic ventures, in 2003 Ms. Hosseinkhan became an artist in CPA Family of Artists and became an active member of Devon Publishing group, one of The world's largest publishing houses. Her work is represented through them as open addition prints worldwide.

Zahra Hosseinkhan has produced an expensive collection of paintings in oil, watercolor, pencil drawing, and acrylic, which have far exceeded the standards and expectations of local and international art critics.
Awards
Zahra Hosseinkhan has received several awards of recognition and excellence from the local, provincial and federal governments, such as:
- The 1998 Award from Honorable Herb Dhaliwal, P.C., M.P.
- The 1998 Award from Ujjal Dosanjh, Ministry of Attorney General
- The 2003 Award from Patty Sahota, Member of Legislative assembly
