سیاوش قمیشی
اخبار و مقالات
سیاوش قمیشی متولد خرداد ۱۳۲۴ در اهواز، آهنگساز، خواننده، ترانهسرا، تنظیم کننده ایرانی مقیم لس آنجلس است. سیاوش قمیشی تاکنون ۱۸ آلبوم موسیقی منتشر کردهاست.سیاوش کوچکترین فرزند خانواده خویش است. سیاوش در سن ۹ ماهگی به همراه خانواده از دزفول به تهران مهاجرت کرد. در کودکی به موسیقی علاقه داشت و نواختن را آموخت. در ۱۳ سالگی اوّلین آهنگ خود را با نام «ای قایقران» را برای ضیاء خواننده معروف آن سالها ساخت.
وی برای خوانندگانی چون ابی، احمدرضا نبیزاده، اندی، بتی، داریوش (آهنگ گل بارون زده از آلبوم شقایق)، ستار، بتی، امیر رسائی، ضیاء، شاهرخ، پیروز، سلی، شهرام شبپره، شهرام صولتی، شهره صولتی، سوزان روشن، حبیب محبیان، ابی لیتلز، معین (آهنگ فردا از آلبوم معمّاو تک آهنگ پرنده به صورت دو صدا توسط سیاوش قمیشی و معین) ،شهریار، عارف، فرزین، لیلا فروهر، مهسا ناوی، شیلا، مارتیک، عماد رام، شادمهر عقیلی (آهنگ پاییز از آلبوم دهاتی) منصور، مهرداد آسمانی، ناهید، هومن گنجور، فیروزه رسولی نیز آهنگهایی ساختهاست.
سياوش قميشي در سال ۱۹۵۹ در حالی که هنوز به سن چهارده سالگی نرسیده بود به نزد برادر و خواهرش در لندن رفت و در انگلستان سکنی گزید. دیپلمش را از دبیرستانی در لندن گرفت و بعد از آن به کالج سلطنتی هنر لندن رفت و تحصیلش را در رشته ی جاز کلاسیک ادامه داد. آهنگسازی و تنظیم موسیقی به صورت کلاسیک در آنجا آموخت. او دارای مدرک کارشناسی ارشد موسیقی از دانشگاه رویال سوسایتی آو آرتز لندن است.
در همین دوران و به علت علاقه به موسیقی، او فعالیت خود را با یکی از گروه های موسیقی در انگلستان آغاز کرد. سیاوش ساز می نواخت و اعضا ارکستری که با او دست بودند از این موضوع اطلاع داشتند و وقتی گیتاریست یکی از همین ارکستر ها مریض شد از سياوش قميشي درخواست نمودند تا جایگزین وی شود و رسما پیشنهاد همکاری به او دادند . این همکاری پایه گذاری مناسبی بود . سیاوش همکاری خود را به مدت سه سال با این ارکستر (که Insects نام داشـت) ادامه داد و بعد از آن به مدت چهار سـال با گروهی به نام Wingers به ادامه فعالیت پرداخـت و سرانجام خودش ارکستر خودش را پایه گذاشت؛ ارکستری که جز خودش باقی نوازنده های آن غیر ایرانی بودنـد. وظیفه ی سياوش قميشي در این گروه خوانندگی بود و در عین حال به نواختن گیتار هم می پرداخت. بعد از مدتی نوازنده کیبورد گروه ارکستر را ترک کرد و سیاوش از آن موقع مسئولیت نواختن کیبورد را نیز پذیرفت و جای خالی کیبوردیست را پُر کرد.
در سال ۱۹۷۱ و پس از نزدیک به ۱۲ سال زندگی در لندن و در سن بیست و پنج سالگی تصمیم گرفت محل زندگیش را به تهران تغییر دهد و عازم ایران شود. پس با این تصمیم راهی کشورش ایران شد اگر چه کماکان به لندن رفت و آمد داشت. در همین حین همکاری بیشتری نیز با کوروش یغمائی پیدا کرد. بعد از ورود به ایران گروهی به نام Stars تشکیل داد و در آن گروه به بازخوانی آهنگ های خارجی پرداخت . بعد ها در کنار شهرام شب پره، کامبیز معینی و همایون جلالی در گروهی به نام Rebels به همکاری پرداخت . مسئولیت سياوش قميشي در این گروه خواندن آهنگ های آرام بود و شهرام شب پره آهنگ های تند را اجرا می نمود . در همین حین سیاوش با شرکت رنگارنگ همکاری نزدیکی پیدا کرد و برای این شرکت آهنگ می ساخت که وارطان آوانسیان آهنگ هایش را برای اجرا در اختیار خوانندگان مختلفی قرار میداد و چون سياوش قميشي قبل از خواندن آهنگش توسط خواننده ها، خودش نیز آنها را اجرا می کرد، به شدت مورد توجه آوانسیان قرار گرفت و این گونه شد که آوانسیان بعد از انقلاب مجموعه ی آثار سیاوش را به صورت مستقل منتشر کرد.
سیاوش تا سن ۳۴ سالگی در ایران بود تا اینکه انقلاب صورت گرفت و او نیز شرایط را برای ماندن مهیا ندید به همین علت در سال ۱۹۷۸ به آمریکا رفت و در شهر لس آنجلس مشغول به زندگی شد. او در ایران با شخصی به نام جمال نادر آشنا شده بود که هر دو می نواختند و می خواندند و وقتی به لس آنجلس رفتند تصمیم گرفتند با همکاری هم آلبومی منتشر کنند . پس با همکای یکدیگر کار روی آلبوم « فرنگیس » را شروع و برای آماده شدنش یک سال و نیم وقت صرف نمودند و در نهایت توانستند در سال ۱۹۸۱ آن را روانه ی بازار نمایند . در آن دوران کمپانی خاصی برای پخش این آلبوم وجود نداشت به همین علت این آلبوم توسـط مردم کـپی و دسـت به دسـت می شد . اما بـعد ها توسـط چهـار کـمپانی : «آرت کو»، «آواز»، «ترانه» و «پارس ویدئو» منتشر شـد که با فـروش بسـیار خوبی نیز روبرو گردیـد . سياوش قميشي تاکـید می کند که ارائه ی آلبـوم «فرنگیس» تنها برای سرگرم شدن بوده و او قصد نداشته است تا با این آلبوم تبدیل به یک خواننده شود اما وقتی که در سال ۱۹۹۲ «مسعود فردمنش» به او پیشنهاد داد که کاری مشترک ارائه دهند و چندین شعر (که بارز ترین آنها به گفته ی سیاوش، پرنده های قفسی بود) در اختیار سیاوش قرار داد، انتشار آلبوم جدید را قبول کرد. به این ترتیب سياوش قميشي از سن ۴۷ سالگی رسما خوانندگی را آغار نمود و آلبوم «حکایت» را منتشر ساخت که مورد توجه بسیار زیادی قرار گرفت . درخواست مردم و کمپانی ها بعد از آلبوم «حکایت» و استقبال پرشوری که از آن صورت گرفت، باعث شد که او حرفه ی خوانندگی را ادامه دهد و علاوه بر آلبوم فرنگیس ۱۳ آلبوم دیگر نیز روانه ی بازار موسیقی نماید.
سياوش قميشي ۵ بار ازدواج کرده است و حاصل این ازدواج ها تنها یک فرزند از اولین همسر اوست . نام پسرش علیرضاست که در شیراز زندگی می کند و ظاهرا به خوانندگی هم می پردازد و بیش از ۳۵ سال سن دارد. نام اولین همسر وی «وصال» می باشد . آخرین همسر سياوش قميشي «نازنین مرعشی» نام دارد که بیش از سی و پنج سال از وی کوچکتر است. سياوش قميشي بعد از سال های طولانی ماندن در لس آنجلس (در سال ۱۳۸۵ ) شمسی تصمیم گرفت آمریکا را به قصد اروپا ترک کند و راهی آلمان و مدتی بعد، اسپانیا شد. او علت این تغییر مکان ناگهانی را دوری از محیط مسموم و ناجالب لس آنجلس و رسیدن به آرامش بیشتر عنوان کرد. اما پس از مدتی برای ادامه کار و زندگی به لس آنجلس بازگشت. در حال حاضر یکی از برادرانش در مونترال، دیگری در تهران و خواهرش در لس آنجلس زندگی می کنند. در میان خانواده ی او سه نفر به هنر روی آورده اند یکی بردار زاده اش «ژیان قمیشی» که در کانادا از مجریان محبوب برنامه های موسیقی شبکه تلویزیونی و رادیویی کانادا میباشد و خود نیز گروه و آلبومهای موسیقی خود را داشته است. سیاوش موفق به دیدار وی نشده است و پدر او یعنی بردارش را نیز بسیار کم دیده است. دیگری پسرش علیرضاست که در ایران مشغول به خوانندگی است ولی چندان مورد استقبال قرار نگرفته است. برادرزاده دیگر سیاوش قمیشی بنام «برزا قمیشی» نیز گیتار می نوازد، راک ان رول می خواند و با سیاوش قمیشی ملاقاتهایی داشته است . اصولا سياوش قميشي چندان ارتباط نزدیکی با خانواده ی خود ندارد. چندین سال پیش شایعه شده بود که او برای بازگشت به ایران به دولت جمهوری اسلامی نامه ای نوشته است اما بعد از مصاحبه ای این موضوع را تکذیب کرد و شرط خودش را برای بازگشت به ایران آزادی عمل برای انجام کارها و هم چنین کنسرت هایش عنوان نمود و بازگو کرد که از طرف دست اندرکاران پیشنهاداتی برای خواندن در جزیره ی کیش داشته است اما این پیشنهاد را رد کرده و از خواندن در آن جا صرف نظر کرده است .
Siavash Ghomayshi (born June 11, 1945 in Ahvaz, Iran) is a popular Iranian composer, singer and songwriter. He started his career as a composer when he was just 14. Siavash has Master degree in classical jazz from the Royal Society of Arts in London. In 1978 and few months before the revolution, he immigrated from Iran and now he lives in Los Angeles. He has released more than 11 albums as singer.
Siavash Ghomayshi was born in 1945 in Ahvaz, Iran. His passion for music led him to leave Iran in the age of 11 and begin his musical education at the Royal Society of Arts in London, where he majored in jazz. He worked with some U.K. bands such as Rebels and Insects as a pianist and singer. When he returned to Iran at the age of 25, he started his career mainly as a composer. Ghomayshi has written pieces for several Iranian singers like Zia, Betty, and Ebi. Although initially considered a composer, in the latter years of the Pahlavi regime (before the 1979 Islamic Revolution) he released his first album, and has since continued his work as a singer, composer, arranger, and lyricist. Ghomayshi wrote his first song, called "Boatman," for Zia when he was just 14. In 1972 he released his first album, Farangis, in Iran. He lived in Iran until the age of 34 and then -- given the uncertain status of those involved in the music business following the Islamic Revolution -- he decided to leave the country once again to pursue his career, and this time his destination was the United States. In his 25 years living in Los Angeles, Ghomayshi wrote and recorded all of the songs included on 11 solo albums. Released in 2007, Sunset to Sunshine consists of remixes he has completed for some of his previous material.
In recent years Ghomayshi has explored electronic music as well, and while such experimentation has introduced new elements into his music, the results undeniably retain elements of his unique sound. Among the 14 albums Ghomayshi has recorded to date, 2005's Roozhaye BeeKhatereh (Days of No Memory), 2003's Bee Sarzamin Tar az Baad (Landless Like the Wind), 1995's Ghesseye Gol va Tagarg (The Story of Flower and the Hailstorm), and 1993's Taak (The Vine) have been among his most successful. Although his albums may be considered largely nonpolitical, he nonetheless expresses a longing for his home country, which he initially left at a very young age. Ghomayshi has also had significant involvement in albums released by various musical compatriots, especially Ebi's Stars and Night of Morning Glory, which attracted considerable attention. Although Ghomayshi's voice might not be considered powerful in the classic sense, his warmth is engaging and his songs are very intimate. His music can be considered as Persian-language pop/rock, in contrast to the vocal stylings most often associated with adult contemporary singers.